Geld Lenen Zonder Bank

Er zijn veel mogelijkheden voor particulier geld lenen zonder bank. Zo zijn er speciale platforms waar u veilig geld kunt lenen van particulieren, of ook wel crowdfunding. Ook zijn er bedrijven van wie u geld kunt lenen. Daarnaast zijn er ook tussenpersonen of intermediairs waar u terecht kunt voor een lening zonder bank.

De speciale platforms waar u geld kunt lenen van particulieren zijn sterk in opkomst. Sinds 2015 zijn er minstens vijf platforms geregistreerd waar u geld kunt lenen zonder bank. Bekende namen zijn CrossLend en Geldvoorelkaar.nl. Wij hebben voor u alle platforms in dit overzicht.

Platform Sinds Voor wie Lenen vanaf Lenen tot
Lender & Spender 2016 Particulieren 5.000 euro 25.000 euro
Geldvoorelkaar.nl 2011 Particulieren, ZZP & MKB 500 euro Geen Limiet
Lendex.nl 2014 Particulieren 1.000 euro 25.000 euro
Samen in Geld 2014 Hypotheken    
Funding Circle 2015 Zakelijke leningen 10.000 euro 250.000 euro

Tot slot zijn er ook tussenhandelaren ofwel intermediairs die voor u een lening regelen bij een bank. Deze tussenhandelaren zijn legio en zijn vaak ook verbonden aan een bekende bank. Bekende voorbeelden zijn Findio, Geldshop en Kredietdesk.

Snel geld lenen zonder bank

Daarnaast is er ook een aantal bedrijven die minileningen aanbieden. Dit gaat ook buiten de bank om. Dit heet ook wel snel geld lenen zonder bank. Deze bedrijven vragen wel vaak relatief veel geld voor die minilening, vooral als u het geld snel gestort wilt hebben. Zij rekenen al snel 20-30% kosten per geleend bedrag. Minilening zijn vaak synoniem met snel geld lenen.

Er zijn ook mogelijkheden om op andere wijze geld te lenen. Bijvoorbeeld via onderpand. Dit soort leningen gaan ook buiten de bank om. Via een onderpand kunt u geld lenen door spullen met waarde achter te laten in een zogenoemd pandjeshuis. Denk hierbij aan sierraden of telefoons. Brengt u het geld van de lening niet terug, dan worden uw spullen verkocht. Het risico is dus lager dan bij gewoon geld lenen want u kunt niet meer in de schulden geraken.