Privé lening ondernemer of ZZP

Heb je een eenmanszaak of zelfs een VOF dan is een privé lening zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet ook mogelijk. De voorwaarden verschillen per aanbieder, maar standaard moet je minimaal 2 of 3 jaar zelfstandig ondernemer zijn, bij het KVK geregistreerd staan en ook je inkomstengegevens van de belastingdienst kunnen overleggen. Bij een aantal moet je ook je officiële jaarcijfers overhandigen.

 • Welke aanbieders zijn er mogelijk voor een privélening voor ZZP'ers? Als ondernemer kunt u bijvoorbeeld geld lenen via De Nederlandse Kredietmaatschappij, ook voor een lening voor privédoeleinden
 • Je kan een persoonlijke lening aanvragen ook bij aanbieders zoals Findio, Interbank, Rabobank en ABN Amro. Als je een lening wilt voor een auto, dan kan je die overigens ook zakelijk regelen.
 • Op zoek naar zakelijke leningen? Je kan ook een kijkje nemen naar de andere mogelijkheden voor zakelijke leningen voor eenmanszaken, zzp'ers en andere ondernemingen.

Persoonlijke lening voor ZZP

Interbank is een specialist in consumptief krediet voor speciale doelgroepen. Hieronder vallen ook zelfstandig ondernemers en ZZP'er. Je kan hier lenen vanaf 10.000 euro bijvoorbeeld voor inboedel, een verbouwing, auto, motor of caravan. Interbank is een dochteronderneming van het Franse Crédit Agricole.

 • Je kan niet zelf bij Interbank een lening aanvragen. Deze speciale bank werkt via intermediairs, zoals via de website Leningen.nl. Daar kan je de lening aanvragen.
 • Wat heb je nodig voor de aanvraag van de lening? Je vult eerst het formulier in, daarna krijg je het verzoek per e-mail om aanvullende gegevens op te sturen. Dit zijn de gegevens die je moet opsturen:
 • Definitieve IB aangiftes of jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar.
 • Definitieve IB aanslagen van de afgelopen 3 jaar.
interbank

Privé lening ZZP bij Findio

Bij Findio is geld lenen als ZZP'er en ondernemer goed te doen. Ze vragen om de winstcijfers van de afgelopen 3 jaar. Je kan geld lenen vanaf 5000 euro. Overigens is Findio, net als de Interbank van hierboven, een dochteronderneming van het Franse Crédit Agricole.

Er is ook enig papierwerk dat je moet doen, maar de aanvraag gaat best snel en is goed te doen. Binnen 30 minuten krijg je een antwoord op de aanvraag en moet je de aanvullende gegevens opsturen. Welke gegevens zijn dit?

 • De volledige jaarrapporten van de afgelopen 3 jaar óf Inkomenstenbelasting aangiften van de laatste 3 jaar inclusief ontvangen aanslagen (in de aangiften moeten dan de balans en V&W rekening te staan).
 • Kopie recent bankafschrift van de zakelijke rekening van een gehele maand
 • Ingevuld formulier "Extra vragen tijdens de coronacrisis".
 • Ga je akkoord met het aanbod? Dan ontvang je binnen 3 werkdagen je geld.

ABN Amro ZZP lening

De ABN Amro bank heeft een persoonlijke lening voor zelfstandigen vanaf 5.000 euro. De voorwaarde is dat je 3 jaar als zelfstandige werkzaam ingeschreven staat bij de KVK.

Tijdens het aanvraagproces moet je de gemiddelde maandinkomen van de afgelopen 24 maanden invullen. Vervolgens moet je dit inkomen bewijzen en vragen ze om de aangifte Inkomstenbelasting van de laatste 2 jaar.

Dit moet afdoende zijn, maar als ze extra informatie willen dan vraagt de ABN ook om de jaarrekening van de afgelopen 2 jaar. Je mag in principe best zelf je jaarrekening maken als ZZP'er. Maar het is niet zeker of de jaarrekening die de ABN wilt inzien dat deze jaarrekening ook goedgekeurd is door een accountant. Je hoeft overigens geen betaalrekening te hebben bij de ABN om de lening aan te vragen.

ABN Amro ZZP lening  

Lening ZZP bij de Rabobank of ING

Bij de Rabobank en ING is alleen voor bestaande klanten. Je kan dus ook een persoonlijke lening aanvragen als zelfstandig ondernemer, als je al wel klant bent. Het aanvragen van de lening gaat via de app of de website. Je moet dan bewijzen wat je netto inkomsten is. Als je dit gewoon op je betaalrekening ontvangt, dan zal dit proces sneller gaan. Maar in de meeste gevallen moet je ook de extra informatie opsturen zoals de aangiftes IB.

Financial Lease

Wil je geld lenen voor een auto, dan kan je als zelfstandig ondernemer ook denken aan een constructie zoals financial lease. Hiermee lease je zakelijk een auto.

Je kan ook een kijkje nemen naar de andere mogelijkheden voor zakelijke leningen voor zzp'ers en andere ondernemingen.