Zakelijke Lening

Een bedrijfskrediet aanvragen bij de bank? Een zakelijke lening kunt u tegenwoordig beter online aanvragen bij de speciale platforms voor zakelijk krediet. Met goede zakelijke rente en vaak ook lagere rentepercentage voor de zakelijke lening. Heel veel investeerders staan letterlijk te popelen om u een lening geven.

Deze platforms zijn legio. U vindt ze in een overzicht hieronder. Met een beetje efficiënte benadering heeft u de zakelijke lening binnen een dag of twee binnen. Veel leningen bij de bekendere platforms zoals Funding Circle en Geldvoorelkaar zijn namelijk binnen 24 uur volgeboekt met investeerders voor uw zakelijke financiering. Vaak zien we leningen zelfs in 2 of 3 uur volgeboekt zijn via de meest populaire platforms.

Platform Sinds Soort Investering Lenen vanaf Lenen tot
Funding Circle 2015 MKB € 5.000 € 100.000
Lendico 2014 ZZP en MKB € 10.000 € 150.000
Symbid.nl 2011 Startups en MKB € 10.000 € 2.000.000+
Kapitaal op maat 2013 MKB € 25.000 € 500.000
Geldvoorelkaar 2011 ZZP, MKB en Startups € 500 € 2.000.000+
Collin Crowdfund 2015 MKB € 50.000 € 2.500.000
Capital Circle 2015 MKB € 25.000 € 2.000.000

Zakelijk lening aanvragen

Voor het aanvragen van een zakelijk krediet betaalt u overigens wel extra kosten boven op de rente. De rente is het bedrag dat naar de investeerders gaat. Extra kosten betaalt u aan het platform. Het bedrag verschilt per platform en ook is het verschillend hoe de platforms de kosten berekenen. Bij de ene betaalt u een percentage over het te lenen bedrag. Bij de ander gaat het om een vast bedrag.

Ook verschilt de dienstverlening per platform. Sommige platforms geven de voorkeur aan gevestigde bedrijven, terwijl bij andere platforms ook minder bekende ondernemingen kunnen aankloppen. Het gaat er dus bovendien om dat u een goede match heeft. Kijk dan ook eens goed rond voordat u een beslissing neemt. Daarnaast kunt u ook kiezen om in zee te gaan met een intermediair. Er zijn genoeg crowdfunding consultants die u kunnen helpen bij het kiezen van het juiste platform.

Betrouwbaar zakelijk krediet

Via deze crowdfund platforms kunt u dus snel een zakelijk krediet ontvangen. Maar wat nog belangrijker is: u loopt ook nog eens minder risico bij deze nieuwe platforms voor online zakelijk geld lenen. Bij een bank wil het namelijk nog wel eens voorkomen dat deze uw lening zomaar annuleert. Bijvoorbeeld omdat ze deze opeens te risicovol vinden.

Vooral in de periode na 2008 van de kredietcrisis zagen we dit veel gebeuren. Dan moet u van de bank alles in 1x keer terugbetalen. Dit kan u voor grote risico's plaatsen. Bij de online platforms weet u tenminste waar u aan toe bent.

De banken zelf weten dit maar al te goed. Ze zien steeds minder brood in zakelijke leningen en kunnen de concurrentie steeds minder goed aan met de online platforms. In plaats van te concurreren gaan zij zelf ook meer aan crowdfunding doen. Dat is vooral ook vanwege het potentiele rendement voor klanten van private banking. Het levert gewoon meer op om te investeren in crowdfunding.

geld lenen voor bedrijf via crowdfunding