Zakelijke Lening Aanvragen

Een bedrijfskrediet aanvragen bij de bank? Zakelijke leningen kunt u tegenwoordig beter online aanvragen bij speciale platforms voor zakelijk krediet, helemaal voor snel bedrijfskrediet zoals zakelijk lenen binnen 24 uur. Met goede zakelijke rente en vaak ook lagere rentepercentages voor de zakelijke lening, bedoeld voor geld lenen MKB en geld lenen ZZP. Veel investeerders staan te popelen om een lening te geven. U kunt hier voor uw zakelijke leningen kiezen voor een directe investeerder, of voor zakelijke crowdfunding, zoals Mkb krediet aanvragen.

  • Voor een ZZP-er zijn er trouwens nog meerdere opties voor een zakelijke lening en snel zakelijk geld lenen. Kijk voor deze vorm van zakelijk krediet aanvragen op Geld lenen als ZZP'er.

Direct zakelijk geld lenen

Deze platforms voor zakelijk geld lenen zijn legio. U vindt ze in een overzicht hieronder. Met een beetje efficiënte benadering heeft u de zakelijke lening snel en binnen een dag of twee binnen. Veel leningen bij bekende platforms zoals Knab, Funding Circle en Geldvoorelkaar zijn vaak snel en binnen 24 uur volgeboekt met investeerders voor uw zakelijke financiering. Vaak zien we leningen zelfs in 2 of 3 uur volgeboekt zijn via de meest populaire platforms. Dit zijn stuk voor stuk uitstekende voorbeelden van zakelijk lenen zonder bank, waarbij investeerders zich inschrijven voor uw zakelijke lening.

MKB kortlopende kredieten

Platform Sinds Soort Lening Lenen vanaf Lenen tot
Qeld 2018 Kortlopende kredieten ZZP en MKB € 1.000 € 100.000
Swishfund.nl 2016 Kortlopende kredieten MKB en ZZP € 3.000 € 250.000
Floryn 2016 Zakelijk doorlopend krediet MKB € 10.000 € 2.000.000
KredietVooruit.nl 2016 Kortlopend zakelijk krediet € 3.000 € 250.000
Pinvoorschot 2015 Kortlopend zakelijk krediet € 2.000 € 50.000
Capitalbox NL 2017 ZZP, MKB Kortlopend krediet € 2.000 € 50.000
  • De kortlopende kredieten kennen een looptijd van minimaal 3 maanden vaak. Maar bij aanbieders als Qeld en Floryn kan je ook vervroegd aflossen en kan je lenen per maand. Qeld heeft een soort zakelijke minilening en Floryn een doorlopend zakelijk krediet waarbij je zelf kan bepalen hoeveel je opneemt van de lening, en hoeveel je terugbetaalt.
  • Aanbieders zoals Swishfund.nl en KredietVooruit.nl zijn vooral flexibel met terugbetalen. Het kortlopende bedrijfskrediet wordt afbetaald via binnenkomende betalingen, bijvoorbeeld via de pin of een webshop. Zij romen hiermee de inkomsten af met een klein percentage per binnenkomende betaling. Veel ondernemers kiezen voor deze vorm van zakelijk geld lenen, omdat het automatisch gaat en flexibel.

Mkb krediet aanvragen via Crowdfunding

Platform Sinds Soort Lening Lenen vanaf Lenen tot
Knab 2016 MKB lening aanvragen via Crowdfunding € 50.000 € 2.500.000
Geldvoorelkaar 2011 ZZP, MKB en Startup Crowdfunding € 500 € 2.000.000
Collin Crowdfund 2015 MKB lening aanvragen via Crowdfunding € 50.000 € 2.500.000
Capital Circle 2015 MKB lening aanvragen via Crowdfunding € 25.000 € 2.000.000
Funding Circle 2015 MKB lening aanvragen via Crowdfunding € 5.000 € 100.000
Symbid.nl 2011 Startups, Zakelijk krediet MKB aanvragen via Crowdfunding € 10.000 € 2.000.000
Kapitaal op maat 2013 MKB Crowdfunding € 25.000 € 500.000

Zakelijk lening aanvragen

Voor het aanvragen van een zakelijk krediet betaalt u overigens vaak wel extra kosten boven op de rente. De rente is het bedrag dat naar de investeerders gaat. Extra kosten betaalt u aan het platform. Het bedrag verschilt per platform en ook is het verschillend hoe de platforms de kosten berekenen. Bij het platform betaalt u een percentage over het te lenen bedrag. Bij de ander gaat het om een vast bedrag. Dit hangt af van het platform, maar ook de soort lening. Zo is een zakelijk doorlopend krediet erg flexibel, maar betaalt u naast rente ook opnamekosten.

Ook verschilt de dienstverlening per platform. Sommige platforms geven de voorkeur aan gevestigde bedrijven, terwijl bij andere platforms ook minder bekende ondernemingen kunnen aankloppen. Het gaat er dus bovendien om dat u een goede match heeft. Kijk dan ook eens goed rond voordat u een beslissing neemt. Daarnaast kunt u ook kiezen om in zee te gaan met een intermediair. Er zijn genoeg crowdfunding consultants die u kunnen helpen bij het kiezen van het juiste platform.

Betrouwbaar zakelijk krediet

Via deze crowdfund platforms kunt u dus snel een zakelijk krediet ontvangen. Maar wat nog belangrijker is: u loopt ook nog eens minder risico bij deze nieuwe platforms voor online zakelijk geld lenen. Bij een bank wil het namelijk nog wel eens voorkomen dat deze uw lening zomaar annuleert. Bijvoorbeeld omdat ze deze opeens te risicovol vinden.

Vooral in de periode na 2008 van de kredietcrisis zagen we dit veel gebeuren. Dan moet u van de bank alles in 1x keer terugbetalen. Dit kan u voor grote risico's plaatsen. Bij de online platforms weet u tenminste waar u aan toe bent.

De banken zelf weten dit maar al te goed. Ze zien steeds minder brood in zakelijke leningen en kunnen de concurrentie steeds minder goed aan met de online platforms. In plaats van te concurreren gaan zij zelf ook meer aan crowdfunding doen. Dat is vooral ook vanwege het potentiele rendement voor klanten van *private banking*. Het levert gewoon meer op om te investeren in crowdfunding.

Snel zakelijk krediet

Als zzp-er snel geld lenen is ook mogelijk. Je kan direct een minilening aanvragen. Er wordt dan niet gevraagd om veel gegevens. Die zzp minileningen moet je wel vaak binnen 1 of 2 maanden terugbetalen en zijn relatief gezien nogal duur.

Sinds kort zijn er trouwens ook andere opties. Zo is er Capitalbox NL. Hier kan je ook grote bedragen lenen, met een termijn van 6 of 9 maanden bijvoorbeeld. Deze leningen zijn ook duurder dan normale leningen. Je betaalt standaard 17 tot 25 procent rente en daarboven op ook nog eens 2.5% administratiekosten. Heb je snel een lening nodig dan is dat dus best duur, maar het voordeel is dat je geen papierwerk hoeft te doen. Zo heb je ook geen jaarverslag nodig bijvoorbeeld.

Om in aanmerking te komen voor een lening bij Capitalbox NL heb je wel de voorwaarde van minimaal € 75.000+ omzet per jaar. Red je dat niet, dan kan je ook overwegen om een zzp lening aanvraag te doen bij KredietVooruit. Je hebt dan wel klanten nodig die met pin betalen. Je betaalt de lening namelijk terug via de pinbetalingen.

KredietVooruit.nl verstrekt krediet variërend van € 3.000,- tot € 250.000,- met een looptijd van 3 of 6 maanden. Gebaseerd op wat het beste bij jouw situatie past. Terugbetalen gaat flexibel en automatisch via een vast percentage van je dagelijkse PIN-omzet. Draai je op een dag een hogere omzet dan gemiddeld, dan betaal je sneller af. Is de omzet lager dan normaal, dan betaal je minder.

Pinvoorschot is een ander bedrijf dat dezelfde soort leningen aanbiedt als KredietVooruit.nl. Ook hier kan je terecht voor een lening, zolang je maar cashflow hebt. Bij Pinvoorschot kan die alleen via klanten die met pin betalen; met KredietVooruit.nl kan dit via pinbetalingen maar ook via facturatie.