Hypotheek van Particulier

U wilt een huis kopen maar u wilt niet via de bank een hypotheek regelen? Geen nood, er zijn ook mogelijkheden voor een hypotheek zonder bank of zelfs een hypotheek van particuliere hypotheekverstrekkers. Dit zijn bijvoorbeeld zakelijke of particuliere hypotheken via crowdfunding of via beleggers. Een lijstje van alternatieve hypotheekverstrekkers, waaronder ook de hypotheken zonder adviseur:

Platform Sinds Voor wie
ExecutionOnly 2014 Hypotheek zonder adviseur
Jungo.nl 2016 Hypotheek zonder bank
Samen In Geld 2014 Hypotheken voor te verhuren vastgoed
Crowdestate 2015 Investeren in vastgoed
Familiehypotheek 2000 Hypotheken regelen via familie

Er bestaan online speciale crowdfunding platforms in Nederland waar u terecht kunt voor een hypotheek, bijvoorbeeld omdat de bank u de deur wijst of omdat u crowdfunden nu eenmaal interessanter vindt. Dit soort particuliere crowdfunding platforms verzamelt voor u particuliere hypotheekverstrekkers die zich kunnen inschrijven als u via dit platform uw hypotheek gaat aanvragen.

Hypotheek van Particulier

Samen in geld

Het platform Sameningeld bestaat sinds 2014. Om in aanmerking te komen voor een hypotheek moet u dit wel via een hypotheekadviseur regelen. Er bestaat wel een voorwaarde aan dit concept. En dat is namelijk dat u zelf een verplichte eigen financiering van 20% van de waarde van het pand op u moet nemen.

Dit betekent dat veel particulieren zullen afvallen, het is dan ook met name geschikt voor bedrijven die een hypotheek willen voor een bedrijfspand. Bovendien staat op dit moment het platform alleen open voor hypotheken voor panden die u gaat verhuren.

U wilt een mooi pand kopen voor verhuur. Of u bent al in het bezit van een prachtig pand voor verhuur aan particulieren. Maar bijna geen enkele bank geeft u een financiering. Gelukkig kunt u nu bij ons terecht voor crowdfunding. Met dit bijzondere concept brengen verschillende investeerders uw totale financiering bij elkaar. 

Overige Crowdfund platformen

Sinds 2016 is ook Crowdestate actief op deze markt van hypotheek crowdfunding. Bij Crowdestate kunnen enkel zakelijke partijen een lening afsluiten. Het is dus niet voor particulieren. Crowdestate haalt haar winst uit de kosten die zijn rekenen voor investeerders en ook voor het plaatsen van de lening. Over zichzelf schrijft Crowdestate:

Wij maken beleggen in vastgoed toegankelijk voor iedereen. Het platform staat centraal voor het bij elkaar brengen van vastgoedondernemers en investeerders.

Een ander platform voor hypotheken door crowdfunding is 2Fund.nl. "2Fund.nl slaat een brug tussen investeerders die zekerheid zoeken en geldleners die dit bieden." Op dit platform krijgen projecten een jaar de tijd om het benodigde geld binnen te halen. Een nieuw platform is Jungo.nl. Hier kunnen particulieren terecht voor een hypotheek via crowdfinding, maar voorlopig kunt u zich alleen nog voorinschrijven.

Familiehypotheek

Wellicht dat er in de toekomst nog andere platforms bijkomen voor hypotheken die u kunt afsluiten via particuliere investeerders. Een hypotheek van particulier voor particulier is in feite alleen echt mogelijk als u dit via vrienden of familie regelt. Dit heet ook wel een Familiehypotheek. Bij Eigenhuis.nl kunt terecht voor meer informatie hierover.

Huis laten kopen?

Soms kom je advertenties tegen die te goed zijn om waar te zijn. Bijvoorbeeld iemand die voorstelt een huis voor je te kopen. Wees dan op je hoede. Want wie zit hier echt achter. En moet je eerst een aanbetaling doen, of hoe zit het? Let dan ook goed op, een voorbeeld van oplichters is "Wij Kopen Uw Droomhuis".

De website ‘Wijkopenuwdroomhuis.nl’ bood aan het aankoopbedrag van uw nieuwe huis te betalen en het daarna te verhuren aan u. Na 5 jaar kon u het huis weer terugkopen. Deze droomkans werd echter een nachtmerrie. In dit item van Kassa vertelt Cindy van de Velde, directeur van Vereniging Eigen Huis, hoe je dit soort situaties kunt voorkomen en waar je alert op moet zijn voor je een koopcontract tekent.