CrossLend

Via CrossLend kunt u direct een lening aanvragen van buitenlandse investeerders. CrossLend is een Europees platform dat geld ophaalt van particulieren uit Duitsland, Engeland, Spanje en Nederland. Het platform werkt met een speciale bank die voor u het geld inzamelt van deze buitenlandse investeerders en de lening aan u uitkeert. U betaalt vervolgens elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente aan deze bank terug.

Je kon kunt bij CrossLend terecht voor verschillende soorten leningen. Zij zijn er ook voor mensen die een lening nodig hebben om schulden af te bouwen bijvoorbeeld. Maar ook om een auto te kopen, voor een verbouwing van uw huis, een studie of voor medische kosten.

schermafbeelding crosslend.com website anno 2016

Kosten van de Lening

De kosten van een lening bij CrossLend zijn gemiddeld hetzelfde als de andere platforms voor particulier geld lenen. Zo zijn er de rentekosten die afhankelijk zijn van onder meer uw kredietwaardigheid alsook het bedrag dat u wilt lenen. Maar daarnaast betaalt u ook administratiekosten. Hier vindt u in een tabel de kosten in een overzicht.

   Rentekosten Administratiekosten JKP
 Minimaal 3,3% 0,5% 4,82%
 Maximaal 10,97% 5% 14%

Zo werkt de aanvraag

Bij CrossLend kan iedereen een lening aanvragen. Ook mensen met een negatieve BKR registratie. Zij maken dan een profiel van u op. Hiermee wordt u dan ingedeeld in een risicoklasse. Deze risicoklasse bepaalt de rente en het kostenpercentage.

Heeft u bijvoorbeeld een redelijk hoog inkomen en een vast contract, dan betaalt u minder rente. Heeft u een laag inkomen dan betaalt u meer rente. U kunt overigens ook een lening aanvragen bij CrossLend met schulden, bijvoorbeeld omdat u te lang rood staat. Of een creditkaartschuld. U kunt dan een speciale lening aanvragen waarmee u de oude schuld direct afbetaalt.

Meer kans op een lening

Ook kunt u een lening aanvragen als u in het verleden wel eens achterstanden heeft gehad met terugbetalen. U betaalt dan alleen een hoger rentepercentage. Het is dan ook goed om te weten dat u bij CrossLend vaak meer kans op een lening heeft dan bij een bank. Zo stelt CrossLend:

Individuen die in het verleden niet in aanmerking kwamen voor een lening, kunnen wij een nieuwe kans bieden. Als bijkomend voordeel: wij zijn bovendien in de gelegenheid om u kredietvoorwaarden te bieden die zijn aangepast op uw unieke financiële situatie.

Tijdens het aanvraagproces moet u redelijk wat gegevens invullen. U wordt ook gevraagd om een screenshot te maken van uw digitale bankafschriften. Hiermee kunnen zij direct alles beoordelen. Ook moet u even voor de webcam komen zodat de computer uw identiteit kan bevestigen. Zij vergelijken dan de foto op uw identiteitskaart met het beeld van u op de webcam. Dit gaat automatisch.

Op dit moment, anno 2016, verstrekt CrossLend leningen aan mensen uit Spanje, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ook de investeerders komen uit deze landen.

schermafbeelding aanvragen krediet bij Crosslend