Geld lenen ondernemer

Wil je geld lenen als zelfstandig ondernemer dan kan je kiezen tussen een privé lening en een zakelijke lening voor je bedrijf. In beide gevallen zijn er speciale platforms waar de lening voor zelfstandig ondernemer centraal staat. Heb je geld nodig voor schulden, investeringen zoals een bedrijfsauto, of wil je juist geld lenen voor je bedrijf om te investeren, er zijn veel mogelijkheden. Ook als je bijvoorbeeld wilt overgaan tot snel geld lenen als ondernemer of een privélening ondernemer privé lening als ondernemer wilt.

  • Het belangrijkste onderscheid bij geld lenen ondernemer is die tussen een zakelijke lening of een privélening als ondernemer (denk hierbij aan een doorlopend krediet of persoonlijke lening ondernemer).
  • Voor een privélening ondernemer heb je meestal jaarcijfers nodig van de afgelopen 2 of 3 jaar. Dit kunnen vaak gewoon de belastingcijfers zijn. Zie direct hieronder voor enkele speciale aanbieders.
  • Heb je geen jaarcijfers? De zakelijke lening is makkelijker te krijgen. Zie deze aanbieders voor een lening afsluiten als zelfstandig ondernemer, ook voor een zakelijke lening zonder jaarcijfers.

Privé lening voor ondernemers

Een privé lening aanvragen als ondernemer bij de bank is vaak niet zo heel snel gedaan. Wil je meer kans maken voor een lening, dan kijk je vanaf nu ook naar crowdfunding. Er zijn in Nederland inmiddels veel platforms waar je als zelfstandig ondernemer geld kan lenen.

Een van de beste kansen maak je op dit moment bij de Interbank. Hier kunt u als ZZP'er goed terecht vanaf 10.000 euro. Interbank biedt via tussenpersonen leningen aan. Je kan daar terecht voor een gewone consumptieve lening.

De voorwaarden voor zelfstandig ondernemers en ZZP'ers zijn dat het bedrijf minimaal 3 jaar bestaat en u moet de officiële jaarcijfers overhandigen van de afgelopen 3 jaar. Er zijn ook andere aanbieders waar je terecht kan zoals Findio en ABN Amro. Kijk voor meer informatie over het aanvraagproces en de voorwaarden op Privélening ondernemer of ZZP.

lening aanvragen ondernemer

Geld lenen voor onderneming

Als ondernemer snel geld lenen is ook mogelijk. Ook kan je een zakelijk krediet aanvragen zonder jaarcijfers. Je kan bijvoorbeeld direct een zakelijke of particuliere minilening aanvragen. Er wordt dan niet gevraagd om veel gegevens. Die minileningen moet je vaak binnen 1 of 2 maanden terugbetalen en zijn relatief duur. Er zijn dan ook meer opties!

Sinds kort zijn er ook andere opties als zakelijke leningen voor zelfstandige ondernemers en starters. Zo is er bijvoorbeeld voor de zakelijke leningen Qeld en Capitalbox NL. Bij Capitalbox NL kan je grotere bedragen lenen, met een termijn van 6 of 9 maanden bijvoorbeeld. Bij Qeld kan je lenen vanaf 1 maand en zijn de eisen minder.

De leningen zijn wel duurder dan bijvoorbeeld privéleningen. Je hebt standaard 15 tot 25 procent aan kosten. Heb je snel een lening nodig dan is dat dus best duur, maar het voordeel is dat je geen papierwerk hoeft te doen. Zo heb je ook geen jaarverslag nodig bijvoorbeeld.

Om in aanmerking te komen voor een lening bij Capitalbox NL heb je de voorwaarde van minimaal € 75.000+ omzet per jaar. Bij Qeld geldt dit niet. Je kan ook overwegen om een zzp lening aanvraag te doen bij KredietVooruit.nl. Je hebt dan wel klanten nodig die met pin betalen. Je betaalt de lening namelijk terug via de pinbetalingen.

KredietVooruit.nl verstrekt krediet variërend van € 3.000,- tot € 250.000,- met een looptijd van 3 of 6 maanden. Gebaseerd op wat het beste bij jouw situatie past. Terugbetalen gaat flexibel en automatisch via een vast percentage van je dagelijkse PIN-omzet. Draai je op een dag een hogere omzet dan gemiddeld, dan betaal je sneller af. Is de omzet lager dan normaal, dan betaal je minder.

Kortlopende bedrijfslening ZZP

Een kleine bedrijfslening of kortlopende bedrijfslening is zo aangevraagd. Speciale directe investeerders staan klaar om een zakelijke lening te geven. Een korte zakelijke lening aanvragen gaat in veel gevallen volautomatisch. Als je de bankmutaties van je zakelijke rekening paraat hebt, kan je binnen 10 minuten een offerte krijgen van aanbieders zoals Bridgefund en Spotcap. Andere opties betreffen o.a. Qeld.

Aanbieders van Kortlopende Financiering

Platform Sinds Soort Lening Lenen vanaf Lenen tot
Qeld 2018 Kortlopende kredieten ZZP en MKB € 1.000 € 100.000
Swishfund.nl 2016 Kortlopende kredieten MKB en ZZP € 3.000 € 250.000
Floryn 2016 Zakelijk doorlopend krediet MKB € 10.000 € 2.000.000
KredietVooruit.nl 2016 Kortlopend zakelijk krediet € 3.000 € 250.000
Pinvoorschot 2015 Kortlopend zakelijk krediet € 2.000 € 50.000
Capitalbox NL 2017 ZZP, MKB Kortlopend krediet € 2.000 € 50.000

  • De kortlopende kredieten kennen een looptijd van minimaal 3 maanden vaak. Maar bij aanbieders als Qeld en Floryn kan je ook vervroegd aflossen en kan je lenen per maand. Qeld heeft een soort zakelijke minilening en Floryn een doorlopend zakelijk krediet waarbij je zelf kan bepalen hoeveel je opneemt van de lening, en hoeveel je terugbetaalt.
  • Aanbieders zoals Swishfund.nl en KredietVooruit.nl zijn vooral flexibel met terugbetalen. Het kortlopende bedrijfskrediet wordt afbetaald via binnenkomende betalingen, bijvoorbeeld via de pin of een webshop. Zij romen hiermee de inkomsten af met een klein percentage per binnenkomende betaling. Veel ondernemers kiezen voor deze vorm van zakelijk geld lenen, omdat het automatisch gaat en flexibel.

Crowdfunding bedrijf

Geld lenen voor uw bedrijf via crowdfunding is erg goed te doen. Met de opkomst van nieuwe leenplatforms kunt u eenvoudig en snel een lening aanvragen. Bent u zzp'er, heeft u een eenmanszaak of een groter bedrijf, geld lenen van particulieren is goed geregeld via nieuwe online platforms.