Lendex

Via het online crowdfunding platform Lendex kunt u geld lenen van particuliere investeerders. Het platform bestaat al weer sinds 2015 maar de leningen kan je niet direct via de website aanvragen. Je kan de leningen alleen aanvragen via aangesloten winkels waar je een aankoop wilt doen van bijvoorbeeld een auto, een nieuwe keuken of meubels.

Een lening aanvragen kan alleen via winkels waarmee Lendex samenwerkt, of via de online webshop van deze retailer. Zoals badkamerwinkel.nl of Hello Kitchen. Uiterlijk drie werkdagen na de goedkeuring van je lening, zal het leenbedrag op je rekening bijgeschreven zijn.

Privé Lening Aanvragen

De manier om een lening aan te vragen, gaat via een aangesloten winkel. Dan kan je in die winkel om een lening vragen. De winkel stuurt je de aanvraag door, die je vervolgens met je telefoon ter plekke afmaakt. Het minimale bedrag om te lenen is 2000 euro. Het maximale bedrag is 35.000 euro.

Het proces gaat verder volledig automatisch. Je moet toestemming geven aan Lendex om je bankgegevens in te mogen zien. Daarmee bepalen ze wie jij bent, en controleren ze ook je BKR status. Vervolgens kijken ze ook naar je inkomsten en vaste lasten. Op basis van deze gegevens krijg je de goedkeuring van de leningaanvraag.

Lendex ervaringen

Het duurde enige tijd voordat Lendex leningen ging aanbieden via de eigen website. Er stonden altijd maar enkele leningen aangekondigd waarop investeerders zich konden inschrijven. Zo stond er ook in een artikel op een financiële website geschreven:

Het aantal financieringsaanvragen is beperkt. Lendex heeft veel aanvragen van slechte kredietnemers. Maar slechte kredietnemers komen niet door het goedkeuringsproces van Lendex, en worden dan ook afgewezen.

Platform Sinds Voor wie Lenen vanaf Lenen tot
Bondora 2022 Particulieren 1.000 euro 5.000 euro
Lender & Spender 2016 Particulieren 5.000 euro 25.000 euro
Geldvoorelkaar.nl 2011 Particulieren, ZZP & MKB 500 euro Geen Limiet
Lendex.nl 2014 Particulieren 2.000 euro 35.000 euro
Samen in Geld 2014 Hypotheken    
Funding Circle 2015 Zakelijke leningen 10.000 euro 250.000 euro