1500 euro lenen

Wie 1500 euro wilt lenen heeft meerdere opties om een lening aan te vragen. Je hebt diverse soorten leningen die je kan aanvragen, en je kan bij verschillende partijen terecht voor een lening van 1500 euro. Dit zijn de persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet hoef je niet het hele bedrag te lenen, dus kan je makkelijk een hogere lening aanvragen. Een nieuwe optie is ook een pluslening van 1500 euro.

  • Een persoonlijke lening van 1500 euro. Deze kan je aanvragen bij je eigen bank via de app op de je telefoon of bij een bank zoals Santander.
  • Een doorlopend krediet van 1500 euro of meer. Je kan een doorlopend krediet afsluiten van 1500 euro via Santander of bij een aanbieder zoals Krediet Groep Nederland.

Een prijsvechter is veelal goedkoper dan een gewone bank. Een prijsvechter is meestal een dochteronderneming van een bekende bank. Zij bieden meestal veel lagere rentetarieven. Bekijk de tabel hieronder voor een selectie. Via deze aanbieders kunt u vaak leningen krijgen met een lagere rente dan bij de gewone bank.


Doorlopend krediet of persoonlijke lening

U heeft meestal twee keuzes voor een particuliere lening: Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Welke lening moet u kiezen?

  • Een persoonlijke lening heeft als voordeel vastigheid en duidelijkheid. U spreekt een vast geld bedrag af, een vaste aflossingsperiode en vaste bedragen. Je betaalt elke maand een vast bedrag terug. Dit bedrag is inclusief de rente.
  • Een doorlopend krediet heeft als voordeel flexibiliteit. U spreekt een limiet af van het krediet, maar u hoeft niet al het geld te lenen. Bovendien kunt u flexibel aflossen. U moet alleen een bepaald minimumbedrag aflossen elke maand, maar heeft u de limiet nog niet bereikt, dan kunt u ook bijlenen.

Pluslening van 1500 euro

Een nieuwe soort lening die je kan aanvragen is de pluslening. Dit is een duurdere soort lening die je snel, binnen 1 dag al, op je rekening hebt staan. Bovendien is de lening zonder BKR toetsing. Je kan deze lening pas aanvragen als je al klant bent bij Ferratum of Saldodipje en daar eerder een minilening hebt ontvangen. De lening heeft de maximale rentevergoeding, maar hier bovenop komen nog de extra kosten voor een verplichte garantstelling. Daarnaast moet je de lening van 1500 euro ook binnen 2 maanden terugbetalen. De extra kosten kunnen oplopen tot maar liefst 500 euro.

Een Pluslening is beschikbaar voor 1100 euro tot 1500 euro. In termijnen afbetalen. Termijn één loopt af na 31 dagen, en termijn twee na 62 dagen.

Deze aanbieders geven dus de optie voor een snelle pluslening van maximaal 1500 euro. Die lening kan je in twee termijnen terugbetalen. Maar je krijgt de plusleningje alleen als je al eens eerder een lening hebt afgesloten bij één van de twee aanbieders. De pluslening is ook nog eens heel duur om terug te betalen. De verplichte garantsteller, waar je later tijdens de aanvraag voor moet kiezen, bedraagt meer dan 20% tot wel 35% van het geleende bedrag. Deze lening is dus absoluut niet aan te raden. Veel mensen die voor de pluslening kiezen komen hierdoor in moeilijkheden. Weet dus waar je aan begint.

Meer informatie