Geld Lenen ZZP'er met een ZZP Lening

Geld lenen als zzp er vaak niet snel gedaan, toch zijn er goede mogelijkheden. Er zijn speciale platforms waar ze zelfstandige ondernemers met open armen ontvangen. Heb je geld nodig voor investeringen zoals een auto of heb je geld nodig voor je huis, of wil je juist investeren in je bedrijf, er zijn mogelijkheden genoeg. Ook als je zoekt naar snel geld lenen als zzp'er of een zakelijke lening overweegt. Een privélening voor ZZP-ers daarentegen heeft op haar beurt andere aanbieders en aanvraagproces.

  • Het belangrijkste onderscheid is die tussen een particuliere of privélening als ZZP'er of een zakelijke ZZP lening.
  • Voor een privélening zzp heb je jaarcijfers nodig van de afgelopen 2 of 3 jaar. Dit kunnen bij een aantal aanbieders gewoon de belastingcijfers zijn.
  • Heb je geen jaarcijfers? Een zakelijke ZZP lening is makkelijker te krijgen dan een privé lening zzp zonder jaarcijfers.

Privé lening ZZP aanvragen

Een privé lening aanvragen als ZZP'er bij de bank is vaak niet snel gedaan. Kijk hier voor de aanbieders. Wil je meer kans maken voor een lening, dan kijk je vanaf nu ook naar crowdfunding. Er zijn in Nederland inmiddels veel platforms waar je als zzp'er geld kan lenen.

Een van de beste kansen maak je op dit moment bij de Interbank. Hier kunt u als ZZP'er goed terecht vanaf 10.000 euro. Interbank biedt via tussenpersonen leningen aan. Je kan daar terecht voor een gewone consumptieve lening.

De voorwaarden voor zelfstandig ondernemers en ZZP'ers zijn dat het bedrijf minimaal 3 jaar bestaat en u moet de officiële jaarcijfers overhandigen van de afgelopen 3 jaar. Er zijn ook andere aanbieders waar je terecht kan zoals Findio en ABN Amro. Kijk voor meer informatie op onze pagina Privélening ondernemer of ZZP

Snel geld lenen ZZP

Als zzp-er snel geld lenen is ook mogelijk. Je kan direct een minilening aanvragen. Er wordt dan niet gevraagd om veel gegevens. Die zzp minileningen moet je wel vaak binnen 1 of 2 maanden terugbetalen en zijn relatief gezien nogal duur.

Zakelijke leningen ZZP

Sinds kort zijn er ook andere opties als lening voor zzp. Zo is er bijvoorbeeld Qeld en Capitalbox NL. Bij Capitalbox NL kan je grotere bedragen lenen, met een termijn van 6 of 9 maanden bijvoorbeeld. Bij Qeld kan je lenen vanaf 1 maand en zijn de eisen minder.

De leningen zijn wel duurder dan bijvoorbeeld ZZP privéleningen. Je hebt standaard 15 tot 25 procent aan kosten. Heb je snel een lening nodig dan is dat dus best duur, maar het voordeel is dat je geen papierwerk hoeft te doen. Zo heb je ook geen jaarverslag nodig bijvoorbeeld.

  • Er zijn veel nieuwe aanbieders voor zakelijke ZZP leningen. Deze aanbieders werken vaak met automatische processen en met flexibele terugbetaalopties. De meeste voorbeelden vind je direct in de tabel hieronder.

Kortlopende bedrijfslening ZZP

Een kleine bedrijfslening of kortlopende bedrijfslening is zo aangevraagd. Speciale directe investeerders staan klaar om een zakelijke lening te geven. Een korte zakelijke lening aanvragen gaat in veel gevallen volautomatisch. Als je de bankmutaties van je zakelijke rekening paraat hebt, kan je binnen 10 minuten een offerte krijgen van aanbieders zoals Bridgefund en Spotcap. Andere opties betreffen o.a. Qeld.

Aanbieders van Kortlopende Financiering

Platform Sinds Soort Lening Lenen vanaf Lenen tot
Qeld 2018 Kortlopende kredieten ZZP en MKB € 1.000 € 100.000
Swishfund.nl 2016 Kortlopende kredieten MKB en ZZP € 3.000 € 250.000
Floryn 2016 Zakelijk doorlopend krediet MKB € 10.000 € 2.000.000
KredietVooruit.nl 2016 Kortlopend zakelijk krediet € 3.000 € 250.000
Pinvoorschot 2015 Kortlopend zakelijk krediet € 2.000 € 50.000
Capitalbox NL 2017 ZZP, MKB Kortlopend krediet € 2.000 € 50.000

  • De kortlopende kredieten kennen een looptijd van minimaal 3 maanden vaak. Maar bij aanbieders als Qeld en Floryn kan je ook vervroegd aflossen en kan je lenen per maand. Qeld heeft een soort zakelijke minilening en Floryn een doorlopend zakelijk krediet waarbij je zelf kan bepalen hoeveel je opneemt van de lening, en hoeveel je terugbetaalt.
  • Aanbieders zoals Swishfund.nl en KredietVooruit.nl zijn vooral flexibel met terugbetalen. Het kortlopende bedrijfskrediet wordt afbetaald via binnenkomende betalingen, bijvoorbeeld via de pin of een webshop. Zij romen hiermee de inkomsten af met een klein percentage per binnenkomende betaling. Veel ondernemers kiezen voor deze vorm van zakelijk geld lenen, omdat het automatisch gaat en flexibel.

Om in aanmerking te komen voor een lening bij Capitalbox NL heb je de voorwaarde van minimaal € 75.000+ omzet per jaar. Bij Qeld geldt dit niet. Je kan ook overwegen om een zzp lening aanvraag te doen bij KredietVooruit.nl. Je hebt dan wel klanten nodig die met pin betalen. Je betaalt de lening namelijk terug via de pinbetalingen.

KredietVooruit.nl verstrekt krediet variërend van € 3.000,- tot € 250.000,- met een looptijd van 3 of 6 maanden. Gebaseerd op wat het beste bij jouw situatie past. Terugbetalen gaat flexibel en automatisch via een vast percentage van je dagelijkse PIN-omzet. Draai je op een dag een hogere omzet dan gemiddeld, dan betaal je sneller af. Is de omzet lager dan normaal, dan betaal je minder.