Geld Lenen ZZP

Geld lenen als zzp er is vaak niet snel gedaan, toch zijn er goede mogelijkheden. Er zijn speciale platforms waar ze zelfstandige ondernemers met open armen ontvangen. Heb je geld nodig voor investeringen zoals een auto of heb je geld nodig voor je huis, of wil je investeren in je bedrijf, er zijn mogelijkheden genoeg. Ook als je bijvoorbeeld wilt snel geld lenen als zzp'er.

Geld Lenen als Zelfstandig Ondernemer

Een privé lening aanvragen als ZZP'er bij de bank is vaak niet snel gedaan. Wil je meer kans maken voor een lening, dan kijk je vanaf nu ook naar crowdfunding. Er zijn in Nederland inmiddels veel platforms waar je als zzp'er geld kan lenen.

Een van de beste kansen maak je op dit moment bij Nederlands Krediet Collectief. Hier kunt u als ZZP'er goed terecht. Zij bieden leningen aan van gevestigde banken. U kunt daar terecht voor een gewone consumptieve lening maar ook voor een bedrijfslening. De voorwaarden voor zelfstandig ondernemers en ZZP'ers zijn dat het bedrijf minimaal 3 jaar bestaat en u moet de officiële jaarcijfers overhandigen van de afgelopen 3 jaar.

Via Lendico kan je ook een speciale lening aanvragen voor ZZP'ers. Maar dit geldt alleen voor bedrijfsleningen. Om bij Lendico een persoonlijke lening aan te vragen moet je wel aan deze voorwaarden voldoen. In dit geval moet u minimaal 50000 euro per jaar aan omzet hebben, en minstens 2 jaar ondernemer zijn.

Lening ZZP

Platform Sinds Voor wie Lenen vanaf Lenen tot
Lender & Spender 2016 Particulieren 5.000 euro 25.000 euro
Geldvoorelkaar.nl 2011 Particulieren, ZZP & MKB 500 euro Geen Limiet
Lendex.nl 2014 Particulieren 1.000 euro 25.000 euro
Samen in Geld 2014 Hypotheken    
Funding Circle 2015 Zakelijke leningen 10.000 euro 250.000 euro

Snel geld lenen ZZP

Als zzp-er snel geld lenen is ook mogelijk. Je kan direct een minilening aanvragen. Er wordt dan niet gevraagd om veel gegevens. Die zzp minileningen moet je wel vaak binnen 1 of 2 maanden terugbetalen en zijn relatief gezien nogal duur.

Sinds kort zijn er trouwens ook andere opties als lening voor zzp. Zo is er B2Businesslening.nl. Hier kan je ook grote bedragen lenen, met een termijn van 6 of 9 maanden bijvoorbeeld. Deze leningen zijn ook duurder dan normale leningen. Je betaalt standaard 17 tot 25 procent rente en daarboven op ook nog eens 2.5% administratiekosten. Heb je snel een lening nodig dan is dat dus best duur, maar het voordeel is dat je geen papierwerk hoeft te doen. Zo heb je ook geen jaarverslag nodig bijvoorbeeld.

Om in aanmerking te komen voor een lening bij B2Businesslening.nl heb je wel de voorwaarde van minimaal € 75.000+ omzet per jaar. Red je dat niet, dan kan je ook overwegen om een zzp lening aanvraag te doen bij KredietVooruit.nl. Je hebt dan wel klanten nodig die met pin betalen. Je betaalt de lening namelijk terug via de pinbetalingen.

KredietVooruit.nl verstrekt krediet variërend van € 3.000,- tot € 250.000,- met een looptijd van 3 of 6 maanden. Gebaseerd op wat het beste bij jouw situatie past. Terugbetalen gaat flexibel en automatisch via een vast percentage van je dagelijkse PIN-omzet. Draai je op een dag een hogere omzet dan gemiddeld, dan betaal je sneller af. Is de omzet lager dan normaal, dan betaal je minder.

Pinvoorschot is een ander bedrijf dat dezelfde soort leningen aanbiedt als KredietVooruit.nl. Ook hier kan je terecht voor een lening, zolang je maar cashflow hebt. Bij Pinvoorschot kan die alleen via klanten die met pin betalen; met KredietVooruit.nl kan dit via pinbetalingen maar ook via facturatie.