Geld Investeren in Crowdfunding

Geld investeren in crowdfundingsprojecten kan een goede belegging zijn. Maar bij welke crowdfundingsplatforms in Nederland kunt u terecht de beste resultaten? Wilt u beleggen of geld investeren, dan is crowdfunding een leuke manier om geld te verdienen. Crowdfunding kan u een rendement opleveren tot wel 10%. Maar bij welke platforms kunt u terecht voor een goed rendement of voor leuke projecten?

Tips Investeren Crowdfunding

Geld investeren in crowdfunding is echt een trend. Projecten op platforms of crowdfunding sites zoals die van Geldvoorelkaar.nl zijn in no time volgeboekt. Vaak zelfs binnen een paar uur. Bij de andere platforms maakt u dan ook meer kans op deelname. U kunt hierbij kiezen uit een divers aanbod van platforms, websites, projecten en type investeringen. Het aantal projecten neemt met de dag toe en er komen ook nog steeds nieuwe platforms bij, ook van de bekende banken bijvoorbeeld.

Crowdfunding Investeren in Nederland

Platform Sinds Soort Investering Vanaf
Lendico 2014 Investeren in particuliere leningen en mkb € 25
Symbid.nl 2011 Investeren in bedrijfsleningen € 25
Lendahand 2015 Investeren in ontwikkelingsprojecten € 50
Kapitaal op maat 2013 Investeren in bedrijfsleningen € 100
Funding Circle 2015 Investeren in bedrijfsleningen € 100
CrossLend 2014 Investeren in particuliere leningen € 250
Geldvoorelkaar 2011 Investeren in particuliere leningen en mkb € 250
Collin Crowdfund 2015 Investeren in bedrijfsleningen € 500
Crowdestate 2016 Investeren in vastgoedprojecten € 500
Beleggingspanden 1998 Investeren in vastgoedprojecten € 500
Capital Circle 2015 Investeren in MKB € 500

Hoe werkt Investeren in Crowdfunding

U kunt zich vrijblijvend inschrijven bij een of meerdere van deze platforms als investeerder. U bepaalt zelf hoeveel geld u wilt investeren en hoe u het risico wilt spreiden. Zo kunt u beginnen met een klein bedrag per project. Hiermee spreidt u het risico maar bepaalt u ook zelf uw rendement.

Zo zijn er projecten die veel rendement opleveren. Dit is het geval als het risico wat groter is dat het project niet slaagt en u de lening niet terugkrijgt. U bepaalt daarom zelf in welk project u investeert en met hoeveel geld.

Ook kunt u op deze wijze investeren in startende ondernemingen en kleine of middelgrote bedrijven. Daarnaast zijn er ook goede doelen projecten in binnen- en buitenland waar u zich op kunt focussen. Als u interesse heeft in investeren in goede doelen projecten dan kijkt u bijvoorbeeld bij Lendahand.com. Daar vindt u een grote diversiteit aan particuliere projecten in ontwikkelingslanden.

Investeren in startende bedrijven

Veel beleggers hebben ook interesse om te investeren in startende bedrijven, Startups. De rente of het beleggingsresultaat kan vaak hoger uitvallen, vooral als de startup het erg goed doet. Wilt u daarom ook investeren in startende ondernemingen, dan kunt u echter niet bij alle bovenstaande platforms terecht. De meeste crowdfunding platforms geven alleen krediet aan bedrijven die al minstens 3 jaar actief zijn en bijvoorbeeld een jaarlijkse omzet van 100.000 euro hebben. Bovendien heeft u, in plaats van een lening, wellicht juist meer interesse in aandelen van het bedrijf of om op te treden als een Angel Investeerder

Bij welke platforms kunt u dan terecht voor startende ondernemers? Dat is in elk geval ook bij Geldvoorelkaar.nl. Daar vindt u een aantal leningen van ook nieuwe ondernemingen met als leendoel "Opstart onderneming". Maar voor de ondernemende investeerders is er een interessanter platform waar u specifiek in startende ondernemingen - echte startups - kunt investeren, ook met grotere bedragen. Dit platform is Symbid.nl en bestaat al sinds 2011. Bij Symbid kunt u zich ondermeer inschrijven als "Angel Investeerder" voor startende ondernemingen. Is de onderneming reeds een B.V., dan biedt Symbid daarnaast ook de mogelijkheid om te investeren in startende ondernemingen via aandelen.

"Geld investeren in startups in Nederland kan zeer lucratief zijn", zo stelt het Investor Network Nederland. Dit is een netwerk waar grotere investeerders met elkaar informatie delen over trends en welke startups interassenter zijn. Zij organiseren bijeenkomsten waar u in persoonlijk contact komt met de ondernemers die bezig zijn met het opzetten van nieuwe ondernemingen en op zoek zijn naar kapitaal.