Geld Investeren in Crowdfunding

Interesse in geld verdienen met crowdfunding ? Geld investeren in projecten via crowdfunding kan een goede belegging zijn. Het is ook een vorm van investeren in bedrijven. Je zal er niet snel rijk mee worden maar je geld zit redelijk veilig met meestal een goed rendement. Bij welke platforms voor crowdfunding in Nederland kunt u terecht voor de beste resultaten en leuke projecten?


  • Wilt u beleggen of geld investeren, dan is crowdfunding een leuke manier om geld te verdienen.
  • Crowdfunding kan u een rendement opleveren tot wel 10%.
  • Er zijn bovendien veel leuke projecten waar u in kunt investeren

Hoe werkt Crowdfunding?

Geld investeren in crowdfunding is echt een trend. Projecten op platforms of crowdfunding sites zoals die van Geldvoorelkaar.nl zijn in no time volgeboekt. Vaak zelfs binnen een paar uur. Bij de andere platforms maakt u dan ook meer kans op deelname. U kunt hierbij kiezen uit een divers aanbod van platforms, websites, projecten en type investeringen. Het aantal projecten neemt met de dag toe en er komen ook nog steeds nieuwe platforms bij, ook van de bekende banken bijvoorbeeld.

Crowdfunding Investeren in Nederland

Platform Sinds Soort Investering Vanaf
Crowdestate 2016 Investeren in vastgoedprojecten € 500
Symbid.nl 2011 Investeren in bedrijfsleningen € 25
Lendahand 2015 Investeren in ontwikkelingsprojecten € 50
Kapitaal op maat 2013 Investeren in bedrijfsleningen € 100
Geldvoorelkaar 2011 Investeren in particuliere leningen en mkb € 250
Collin Crowdfund 2015 Investeren in bedrijfsleningen € 500
Beleggingspanden 1998 Investeren in vastgoedprojecten € 500
Capital Circle 2015 Investeren in MKB € 500
Lender&Spender 2017 Investeren in particuliere leningen € 100
colin crowdfund investeren video op youtube

Hoe werkt Investeren in Crowdfunding

U kunt zich vrijblijvend inschrijven bij een of meerdere van deze platforms als investeerder. U bepaalt zelf hoeveel geld u wilt investeren en hoe u het risico wilt spreiden. Zo kunt u beginnen met een klein bedrag per project. Hiermee spreidt u het risico maar bepaalt u ook zelf uw rendement.

Geld investeren in projecten kan veel rendement opleveren. Dit is het geval als het risico wat groter is dat het project niet slaagt en u de lening niet (tijdig) terugkrijgt. Geld & Ondernemen.nl onderzoekt regelmatig crowdfunding-investeringen en ontdekte dat bij de eerste honderd investeringen op een platform één op de twintig de lening niet volgens de regels terugbetaalt. Dat kan vanwege een faillissement, maar ook omdat eenmalig een aflossing niet lukte. U bepaalt daarom zelf in welk project u investeert en met hoeveel geld. Bij een aantal platforms zoals bij Lenderspender.nl wordt dit risico voor u verspreid en krijgt u gewoon standaard een percentage van 4% (anno 2020).

Ook kunt u op deze wijze investeren in startende ondernemingen en kleine of middelgrote bedrijven. Daarnaast zijn er ook goede doelen projecten in binnen- en buitenland waar u zich op kunt focussen. Als u interesse heeft in investeren in goede doelen projecten dan kijkt u bijvoorbeeld bij Lendahand.com. Daar vindt u een grote diversiteit aan particuliere projecten in ontwikkelingslanden.

Investeren in startende bedrijven

Veel beleggers hebben ook interesse om te investeren in startende bedrijven, Startups. De rente of het beleggingsresultaat kan vaak hoger uitvallen, vooral als de startup het erg goed doet. Wilt u daarom ook investeren in startende ondernemingen, dan kunt u echter niet bij alle bovenstaande platforms terecht. De meeste crowdfunding platforms geven alleen krediet aan bedrijven die al minstens 3 jaar actief zijn en bijvoorbeeld een jaarlijkse omzet van 100.000 euro hebben. Bovendien heeft u, in plaats van een lening, wellicht juist meer interesse in aandelen van het bedrijf of om op te treden als een Angel Investeerder

Bij welke platforms kunt u dan terecht voor startende ondernemers? Dat is in elk geval ook bij Geldvoorelkaar.nl. Daar vindt u een aantal leningen van ook nieuwe ondernemingen met als leendoel "Opstart onderneming". Maar voor de ondernemende investeerders is er een interessanter platform waar u specifiek in startende ondernemingen - echte startups - kunt investeren, ook met grotere bedragen. Dit platform is Symbid.nl en bestaat al sinds 2011. Bij Symbid kunt u zich ondermeer inschrijven als "Angel Investeerder" voor startende ondernemingen. Is de onderneming reeds een B.V., dan biedt Symbid daarnaast ook de mogelijkheid om te investeren in startende ondernemingen via aandelen.

Startups zijn altijd op zoek naar investeerders die hun verdere groei mogelijk kunnen maken. Investeren in startups kan zeer uitdagend en lucratief zijn maar vergt wel kennis van de markt en het bijhouden van opkomende trends.

Geld investeren in startups in Nederland kan zeer lucratief zijn. Maar hoe vind je ze? Daarvoor ga je naar een bijeenkomst van een investeerders club of netwerk. Dit zijn netwerken waar grotere investeerders met elkaar informatie delen over trends en welke startups interessant zijn. Zij organiseren bijeenkomsten waar u in persoonlijk contact komt met de ondernemers die bezig zijn met het opzetten van nieuwe ondernemingen en op zoek zijn naar kapitaal.

Voorbeelden hiervan zijn De Investeerdersclub, Business Angels Netwerk Nederland en Money Meets Ideas Er zijn ook online platform zoals LeapFunder.com
investeerders network bijeenkomst angel investors

Ontdek verder