Lender & Spender

Geld lenen kan ook via de nieuwe kredietplaform Lender & Spender. Geld lenen via Lender & Spender is een manier van geld lenen zonder bank. Via crowdfunding wordt het krediet voor u binnengehaald van particuliere investeerders.

Geld lenen via Lender & Spender blijkt vaak goedkoper dan bij de standaard banken. Maar Lender & Spender is best streng als het aankomt op wie er in aanmerking komt voor een lening. Heeft u in het verleden wel eens betalingsachterstanden gehad die ook nog eens bij het BKR geregistreerd staan dan maakt u weinig kans op een lening.

Het platform kiest ervoor om investeerders op de 1e plaats te zetten. Ze kiezen alleen voor leningen met weinig risico. Lender & Spender groeit exponentieel. In het eerste half jaar van 2016 had Lender & Spender niet meer dan 24 aanvragen van particulieren leningen gefinancierd, maar halverwege 2017 stond de teller al ruim op 130 goedgekeurde leningaanvragen. En inmiddels is er begin 2018 2,5 miljoen euro uitgeleend aan 370 personen.

Een goede reden waarom je wel bij Lender & Spender wilt geld lenen, is omdat de rente en kostenpercentages niet zo hoog zijn vergeleken met andere aanbieders. Vooral als je lagere bedragen wilt lenen, bijvoorbeeld 5000 euro, dan zit je met een gemiddelde rente van 5% en een jaarlijkse kostenpercentage van 6% een stuk lager dan de meeste banken. Als je gaat vergelijken dan zal je zien dat je hier snel voordeliger uit bent.

Investeren

Als investeerder zit u bij Lender & Spender erg goed, zo lijkt het als u naar de cijfers kijkt en de manier waarop Lender & Spender de investeringen spreidt. U krijgt namelijk goede garanties om uw investering met winst terug te krijgen door het risico automatisch te spreiden. Zo zegt Lender & Spender zelf:

Elke investering wordt automatisch gespreid over alle leningen die op het moment van investeren niet in achterstand zijn of zijn geweest. Hierdoor is de kans op verlies van een groot gedeelte van je investering erg klein.

Geld lenen van particulieren

Platform Sinds Voor wie Lenen vanaf Lenen tot
Bondora 2022 Particulieren 1.000 euro 5.000 euro
Lender & Spender 2016 Particulieren 5.000 euro 25.000 euro
Geldvoorelkaar.nl 2011 Particulieren, ZZP & MKB 500 euro Geen Limiet
Lendex.nl 2014 Particulieren 2.000 euro 35.000 euro
Samen in Geld 2014 Hypotheken    
Funding Circle 2015 Zakelijke leningen 10.000 euro 250.000 euro