Hypotheek zonder bank

Voor een hypotheek zonder bank kunt u terecht bij een aantal speciale platforms waar u een crowdfunding lening kunt aanvragen. Dit kan als particulier maar ook als u zakelijk een hypotheek wilt afsluiten.

  • Er zijn wel grote verschillen in de mogelijkheden tussen de particuliere en de zakelijke hypotheken.
  • Er zijn bijvoorbeeld meer platforms voor zakelijke hypotheken dan voor de particuliere hypotheken.
  • Ook moet u voor een particuliere hypotheek vaak meer geld zelf inbrengen dan als u een bedrijfspand wilt kopen zonder bank of in vastgoed wilt investeren, bijvoorbeeld om deze te verhuren.

Hypotheek Crowdfunding

Een nieuw platform is voor hypotheek via crowdfiunding is Jungo.nl. Hier kunnen particulieren terecht voor een hypotheek via crowdfinding.

Hypotheek Onderling

Jens komt met het concept van hypotheek onderling. Hierbij faciliteert Jens de hypotheek met alle regels en voorwaarden, en brengt u zelf de financierders binnen. Dit zijn meestal familie of vrienden en kennissen.
Onderlinge hypotheken worden meestal gefinancierd door familie en vrienden, en ook vaak door ondernemers uit de kennissenkring. Jens ziet een bestaande relatie als het vertrekpunt, zodat je weet wat je aan elkaar hebt. Ga eens in gesprek met mensen in je omgeving met geld op de bank. Jouw hypotheek kan voor hen een aantrekkelijke en veilige manier zijn om een eerlijke rente op hun spaargeld te ontvangen.