500 euro lenen

Even 500 euro lenen. Het is een klein bedrag, dat kan toch niet moeilijk zijn? De minilening is algemeen bekend, maar er zijn ook andere opties om snel 500 euro te lenen. U kunt natuurlijk langsgaan bij familie of vrienden, maar ook kunt u kiezen voor rood staan, een doorlopend krediet aanvragen, een lening aanvragen bij particulieren en geld lenen met onderpand.

Minilening aanvragen

De minilening is een makkelijke optie om snel 500 euro te lenen. Zie hieronder ook de aanbieders van een minilening in Nederland. Let wel op dat de kosten van een minilening relatief hoog zijn. Kies je bijvoorbeeld van een minilening van 500 euro die je binnen een maand terugbetaald, dan betaal je makkelijk 150 euro aan kosten. Dat betekent dus dat je na een maand 650 euro moet terugbetalen. Een minilening is dus zeker geen goed idee als je in de schulden zit, of als je zonder inkomen zit.

Minilening Aanbieder BKR toetsing Lenen vanaf Lenen tot Extra Kosten Makkelijk aanvragen
Ferratum.nl zonder € 100 € 1500 20% tot 30%
Saldodipje zonder € 100 € 1500 20% tot 30%
Loandome.com zonder € 100 € 500 5% tot 20% *
Cashper.nl zonder € 100 € 600 20% tot 30%
Easycredit.nl zonder € 50 € 600 20% tot 30%

Rood staan

Rood staan aanvragen bij je eigen bank kan je vaak wel in een paar dagen regelen. Dat kan gewoon online in de meeste gevallen. Je logt dan in bij je bankomgeving en zoekt de optie van rood staan. Heb je de mogelijkheid al om rood te staan, dan kan je ook je kredietlimiet verhogen. Vaak kan dit tot 1500 euro. Let wel op met rood staan: je kan maximaal 3 maanden rood staan. Minstens eenmaal per 3 maanden moet je een positief saldo hebben.

Wil je juist snel 500 euro lenen omdat je de kredietlimiet hebt bereikt voor de maximale periode, dan kan je ook snel even contact opnemen met de bank om te zien of je een aflossingsregeling kan treffen. Soms bestaat er de mogelijkheid om je rood stand om te zetten in een korte lening. Daar moet je dan wel actief naar vragen. Je moet dan vragen om een aflossingsregeling. De optie om rood te staan wordt hiermee opgezegd en je moet dan maandelijks een bepaalde kredietsom terugbetalen.

Doorlopend krediet aanvragen

Een doorlopend krediet kan een slimme optie zijn om snel geld te lenen. Met een doorlopend krediet kan je altijd tot een bepaald bedrag lenen. Stel je kiest een doorlopend krediet van 2.500 euro. Dat betekent dat je dus 500 euro kan opnemen en dat je dan nog 2000 euro over hebt. Die 2500 is dus je kredietlimiet, tot dat bedrag op is kan je steeds extra lenen.

Wel moet je dus elke maand een bepaald bedrag aflossen, maar dat is vrij flexibel. De rente is daarnaast ook flexibel en kan elk jaar veranderen. Aflossen mag trouwens ook in 1 keer zonder dat je een boete hoeft te betalen (dat betaal je wel bij een persoonlijke lening bijvoorbeeld). Een doorlopend krediet wordt vaak gekoppeld aan je creditkaart maar kan je bij elke bank of tussenpersoon aanvragen. Dan heet het vaak alleen anders, bijvoorbeeld een flexibel krediet of gespreid betalen faciliteit.

Lening aanvragen bij particulieren

Bij particulieren kan je ook terecht voor een lening vanaf 500 euro. Maar vaak is dit niet echt rendabel. Anno 2016 is dit namelijk alleen mogelijk bij het platform van Geldvoorelkaar. Zo is het plaatsen van een lening aanvraag niet goedkoop. Om een lening aan te vragen moet u dus 125 euro betalen. Dit doet het platform om een drempel op te werpen. Maar iemand die om 500 euro is verlegen zal geen 125 euro hebben om vooraf te betalen.

Wel is het bij aan aantal andere platforms mogelijk om een lening van 1500 euro aan te vragen. Bijvoorbeeld bij CrossLend kan dat. CrossLend is een ander platform voor geld lenen via crowdfunding waar ook buitenlandse investeerders op af komen. U kunt direct de lening aanvragen en het proces is vrij makkelijk, maar er is helaas geen garantie dat de lening ook geplaatst wordt.

Geld lenen met onderpand

Tot slot is het ook mogelijk om snel 500 euro te lenen via onderpand. Dit is een veilige manier van geld lenen omdat u geen risico loopt schulden te maken. Bij een onderpand kunt u gewoon geld lenen door het achterlaten van spullen die waarde hebben. Denk hierbij aan juwelen, fietsen, telefoons en (spel)computers. Betaalt u de lening niet op tijd terug dan loopt u wel het risico uw spullen kwijt te raken, want die worden dan verkocht. Geld lenen met onderpand kan in de meeste grote steden. Zoek naar de Stadsbank van Lening in Amsterdam bijvoorbeeld of Pandjeshuizen in andere steden.