Geld Lenen Particulier

Vergelijk de leningen die voor u beschikbaar zijn. Geld lenen als particulier hoeft niet duur te zijn, u moet alleen even goed vergelijken. En weten waar u dit het beste kan doen.

U kunt als particulier vrij eenvoudig terecht bij uw bank, maar dat is vaak duur. De banken staan erom bekend om hogere rente te vragen dan andere aanbieders op de markt. Dit geldt voor alle bekende banken, van de ING, ABN AMRO bank tot aan de Rabobank, SNS en Triodos. Kies u voor een lening bij uw eigen bank, dan kiest u vooral voor het gemak van een bank voor al uw bankzaken. U kiest niet per se voor een goedkope lening.

Voor een goedkopere lening kunt u beter terecht bij de prijsvechters. Dit zijn vaak andere merken die dezelfde banken hanteren. De volgende merknamen zijn bekende prijsvechters. Bij deze aanbieders kunt u vaak leningen krijgen met een lagere rente dan bij de bank. Deze volgende aanbieders kunnen u daarbij helpen, zij bieden meerdere offertes aan via verschillende banken en aanbieders


Tip: wilt u in 1x een offerte van alle banken in uw inbox, vraag dan uw lening aan via KredietSpotter Nederland. Zij reageren vaak binnen 1 dag op uw aanvraag. Een andere goede aanbieder is Santander. Hier kunt u direct zelf een particuliere lening aanvragen.

Een prijsvechter is veelal goedkoper dan een gewone bank. Een prijsvechter is meestal een dochteronderneming van een bekende bank. Zij bieden meestal lagere rentetarieven. Bekijk de tabel hierboven. Via deze aanbieders kunt u vaak leningen krijgen met een lagere rente dan bij de gewone bank.

Leningen vergelijken

Om leningen goed met elkaar te vergelijken kijkt u niet alleen naar de rente, maar ook naar de soort lening. U kunt meestal kiezen uit een vorm van een aflopende lening (persoonlijke lening) of een doorlopende lening (doorlopend krediet).

Een doorlopend krediet heeft vaak een lagere rente, maar deze leenvorm nodigt u wel uit om juist meer te lenen dan u nodig heeft. U kunt namelijk tot de afgesproken limiet onbeperkt lenen. Er is geen vast aflosschema en u moet vaak alleen een bepaald minimaal bedrag aflossen.

Met een doorlopend krediet kunt u dus zonder veel problemen meer geld lenen dan u nodig heeft. Bovendien hoeft u niet eens al het geld van uw lening op te nemen. Dat laatste is een groot voordeel. U kunt bijvoorbeeld een lening afsluiten van 5.000 euro met een lagere rente, en slechts 2.500 euro opnemen. U bent dan goedkoper uit dan als u een lening afsluit voor 2.500 euro.

Een persoonlijke lening heeft vaak een hogere rente. Maar omdat u een vast bedrag afspreekt met vaste aflossingen kunt u goedkoper uit zijn. Dit komt omdat veel mensen met een persoonlijke lening uiteindelijk minder geld lenen dan met een doorlopend krediet. Ook gaat de aflossing vaak sneller (vanwege het vaste schema) en bent u dus uiteindelijk minder geld kwijt aan rente.

Geld lenen van particulieren

Behalve bij de banken en de prijsvechters, kunt u voor een lening ook terecht bij speciale particuliere platforms. Hier vraagt u een lening aan die wordt gefinancierd door particuliere geldverstrekkers. De platforms registeren uw lening, keuren deze goed en verzamelen voor u het geld.

Het aflossen van uw lening gaat gewoon hetzelfde als bij een bank, u betaalt gewoon elke maand een vast bedrag terug. Dit geld wordt dan weer op de rekening van de particuliere leninggevers teruggestort. Zij investeren dus in uw lening. Overigens kunt in deze gevallen alleen een persoonlijke lening aanvragen.

Een bekend van dit soort platforms is Lendico.nl. Zij bestaan alweer een paar jaar in Nederland en hebben redelijk wat leningen geregeld voor particulieren in Nederland. Dit platform bestaat overigens ook in andere landen, zoals Duitsland. Daar is het nog een stuk groter en bekender dan hier. Maar er zijn ook andere platforms in Nederland.