Minilening zonder bkr

Een minilening is een kleine lening zonder bkr toetsing die je snel en eenvoudig aanvraagt. Minilening aanbieders hebben een minilening zonder bkr beschikbaar van 100 euro, 500 euro of zelfs 1000 euro in Nederland. Deze minilening is populair bij mensen die snel geld willen lenen, een kleine lening willen aanvragen of ook wel een minilening zonder bkr toetsing willen afsluiten.

500 euro lenen met minilening
 • Bekende minilening aanbieders in Nederland zijn Ferratum en Saldodipje. De kosten voor een minilening zijn rond de 20% tot 30% van het totaalbedrag voor de verplichte garantsteller.
 • De eerste keer kan je een minilening van 600 euro lenen, maar meestal krijg je niet meer dan 400 euro toegewezen. Vraag je daarna na het aflossen nog een keer een lening aan, dan kan je bijvoorbeeld ook 1000 euro lenen zonder bkr toetsing of zelfs 1500 euro. Je betaalt dan wel de hoofdprijs aan extra kosten. Deze lening is dan ook totaal niet aan te raden.
 • Een andere mogelijkheid die je bent is een doorlopend krediet. Hierbij kies je voor een hoger bedrag, bijvoorbeeld 2.500 euro, maar je hoeft alleen het bedrag op te nemen dat je nodig heeft. Die 2.500 euro is dan de kredietlimiet.
 • Dit is vergelijkbaar met rood staan. Alleen dan voor een langere tijd. Er zijn aanbieders die u een doorlopend krediet binnen 3 dagen kunnen aanbieden. Hier komt trouwens een bkr toetsing wél op tafel.

Minilening aanvragen zonder bkr

Minileningen zijn dure leningen en worden daarom afgeraden. Vooral mensen die al schulden hebben moeten erg goed opletten met wat ze doen. De minileningen zonder bkr toetsing zijn meestal geldig voor een maand, soms twee weken. Daarna moet u de lening inclusief de kosten voor de garantsteller terugbetalen. Die kosten lopen in veel gevallen op tot 25%. Betaalt u niet terug, dan blijft de rente bij enkele aanbieders (zie onder) ook nog eens oplopen.

Leent u 400 euro, dan betaalt u na een maand dus 480 euro terug. Bij 200 euro lenen als particulier of zzp betaalt u volgens onze berekening 240 euro terug. De rente is hiermee vele malen hoger dan de maximaal toegestane rente van 14% op jaarbasis (anno 2016). De leningen zijn daarmee erg duur.

Minilening aanbieders Nederland

Bekende minilening aanbieders in Nederland zijn Ferratum en Saldodipje. Ferratum en Saldodipje zijn dezelfde aanbieder die beide namen gebruikt. Zij zijn anno 2020 nog als enige aanbieders nog altijd actief in Nederland.

Een minilening aanvragen zonder BKR is het eenvoudigst bij Ferratum of Saldodipje. U kunt niet bij beide aanbieders tegelijk een aanvraag doen. De eerste keer kan je een minilening van 600 euro lenen, maar meestal krijg je niet meer dan 400 euro toegewezen. Daarna kan je ook meer aanvragen, tot 1500 euro.

Minilening Aanbieder BKR toetsing Lenen vanaf Lenen tot Extra Kosten Makkelijk aanvragen
Ferratum.nl zonder € 100 € 1500 20% tot 30%
Saldodipje zonder € 100 € 1500 20% tot 30%
Crosslend zonder € 500 €5000 5% tot 20% *
 • Je kan ook terecht bij www.mycreditscore.nl voor online geld lenen vanaf € 500 euro, maar dan moet je eerst 15 euro betalen om een aanvraag te mogen doen, en dan weet je nog niet of je de lening wel gaat krijgen. Zijn noemen zichzelf overigens geen minilening aanbieder, maar een minilening alternatief.
 • Loandome.com was een minilening platform waar u terecht kunt voor een minilening afsluiten. Zij bieden de website alleen niet aan in het Nederlands en sinds 2016 is Loandome gestopt. De voorwaarden van een Loandome minilening waren nog strenger dan die van de andere aanbieders. De rente liep namelijk door als u de lening niet na een maand terugbetaalt.

  De aanbieder stond overigens niet bekend als heel betrouwbaar en het is zeer de vraag of uw minilening aanvraag ook daadwerkelijk werd goedgekeurd. Inmiddels is de aanbieder dan ook gestopt.

 • De Cashper minilening was een andere bekende minilening aanbieder in Nederland. Deze aanbieder was actief van 2014 tot 2016 en is inmiddels ook gestopt. Bij Cashper was een lening aanvragen net zo makkelijk als bijvoorbeeld bij Ferratum.nl.
minilening aanvragen bij Ferratum.nl

Minilening buitenland

Alle aanbieders van de minilening bieden de leningen aan vanuit het buitenland. Dit doen ze om toezicht van het Nederlandse AFM te omzeilen. Minileningen met zulke hoge kosten zijn namelijk niet toegestaan volgens de Nederlandse wet. De reden dat aan aantal minilening aanbieders in Nederland geen minilening meer aanbieden is dan ook vanwege druk en boetes van de AFM.

Zo zegt de AFM (Autoriteit Financiële Markten): "Deze aanbieders moeten, net zoals alle kredietaanbieders, toetsen of de lening verantwoord kan worden verstrek. Ze moeten ook een BKR-toets doen en ze moeten zich houden aan de maximale rentevergoeding. Deze maximale kredietvergoeding voor een flitskrediet is 10% op jaarbasis."

Door in het buitenland te zitten, kan het AFM niet veel tegen de aanbieders doen. Onderdeel hiervan is dat minilening aanbieder geen Nederlands adres of telefoonnummer mag hebben. In alle gevallen geldt bovendien het Nederlands recht. Dat betekent dat officieel de kosten niet hoger mogen zijn dan de wettelijke rente.

 • Ook buitenlandse flitskredietaanbieders moeten zich houden aan de maximale kredietvergoeding van 10% als ze geld lenen aan Nederlandse consumenten.

Aanbieders Overige Leningen

Een alternatief voor de minilening is Lendico.nl. Hier kunt u een particuliere lening aanvragen vanaf 2500 euro. Maar dat zijn geen leningen die binnen een of twee dagen worden uitbetaald. Vaak duurt het uitbetalen en goedkeuring van deze lening een week. Een ander alternatief is CrossLend. Daar kunt u al vanaf 1500 euro lenen en in 6 maandelijkse termijnen terugbetalen. Maar er zijn ook overige aanbieders voor een gewone particuliere lening.

Met zo'n lening kunt u een lopende of dure schuld afbetalen. Denk hierbij aan rood staan bij de bank of een creditkaartschuld. Ervaring wijst wel uit u snel een week of langer moet wachten voordat u via Lendico het geld ontvangt. U betaalt echter geen extra hoge kosten zoals bij de minilening aanbieders. Naast Lendico zijn er ook andere aanbieders waar u een persoonlijke lening kunt aanvragen.

 • Een andere mogelijkheid die u heeft is een doorlopend krediet aanvragen. Hierbij kiest u voor een hoger bedrag om te lenen, bijvoorbeeld 2.500 euro, maar u hoeft alleen dat bedrag op te nemen wat u nodig heeft. Er zijn aanbieders die u een doorlopend krediet binnen 3 dagen kunnen aanbieden.