Minilening aanvragen

Een minilening is een kleine lening die u snel en eenvoudig kunt aanvragen. Tegenwoordig kan een minilening aanvragen ook bij particulieren. Minilening aanbieders bieden de mini leningen van 100 euro, 500 euro of zelfs 1000 euro. Minileningen zijn populair bij mensen die snel geld willen lenen, een kleine lening willen aanvragen of ook wel een minilening zonder bkr toetsing willen afsluiten.

minilening aanvragen bij Ferratum.nl

Minileningen zijn dure leningen en worden daarom afgeraden. Vooral mensen die al schulden hebben moeten erg goed opletten met wat ze doen. De minileningen zijn meestal geldig voor een maand, soms twee weken. Daarna moet u de lening inclusief de rente terugbetalen. De rente loopt in veel gevallen op tot 25%. Betaalt u niet terug, dan blijft de rente bij enkele aanbieders (zie onder) ook nog eens oplopen.

Leent u 400 euro, dan betaalt u na een maand dus 480 euro terug. Bij 200 euro lenen als particulier of zzp betaalt u volgens onze berekening 240 euro terug. De rente is hiermee vele malen hoger dan de maximaal toegestane rente van 14% op jaarbasis (anno 2016). De leningen zijn daarmee erg duur.

Minilening aanbieders Nederland

Bekende minilening aanbieders in Nederland zijn Ferratum, Saldodipje en Cashper, waarvan de laatste onlangs gestopt is. Ferratum en Saldodipje zijn dezelfde aanbieder die beide namen gebruikt. Een minilening aanvragen is het eenvoudigst bij Ferratum.

Minilening Aanbieder BKR toetsing Lenen vanaf Lenen tot Extra Kosten Makkelijk aanvragen
Ferratum.nl zonder € 100 € 1500 20% tot 30%
Saldodipje zonder € 100 € 1500 20% tot 30%
Loandome.com zonder € 100 € 500 5% tot 20% *
Cashper.nl zonder € 100 € 600 20% tot 30%
Easycredit.nl zonder € 50 € 600 20% tot 30%

Loandome.com is een nieuw platform waar u terecht kunt voor een minilening afsluiten. Zij bieden de website alleen niet aan in het Nederlands en sinds 2016 is Loandome gestopt. De voorwaarden van een Loandome minilening zijn strenger dan die van de andere aanbieders en de rente loopt door als u de lening niet na een maand terugbetaalt. Deze aanbieder staat niet bekend als heel betrouwbaar en het is zeer de vraag of uw minilening aanvraag ook daadwerkelijk wordt goedgekeurd. Inmiddels is de aanbieder dan ook gestopt.

Cashper.nl is een andere bekende minilening aanbieder in Nederland. Deze aanbieder was actief van 2014 tot 2016 en is inmiddels ook gestopt. Bij Cashper was een lening aanvragen net zo makkelijk als bijvoorbeeld bij Ferratum.nl.

minilening aanvragen bij Ferratum.nl

Alle aanbieders van de minilening bieden de leningen aan vanuit het buitenland. Dit doen ze om toezicht van het Nederlandse AFM te omzeilen. Minileningen met zulke hoge kosten zijn namelijk niet toegestaan volgens de Nederlandse wet. De reden dat aan aantal minilening aanbieders in Nederland geen minilening meer aanbieden is dan ook vanwege druk en boetes van de AFM.

Zo zegt de AFM, de Autoriteit Financiële Markten: "Deze aanbieders moeten, net zoals alle kredietaanbieders, toetsen of de lening verantwoord kan worden verstrekt en een BKR-toets doen en ze moeten zich houden aan de maximale rentevergoeding." Door in het buitenland te zitten, kan het AFM niet veel tegen de aanbieders doen.

Aanbieders Overige Leningen

Een alternatief voor de minilening is Lendico.nl. Hier kunt u een particuliere lening aanvragen vanaf 2500 euro. Maar dat zijn geen leningen die binnen een of twee dagen worden uitbetaald. Vaak duurt het uitbetalen en goedkeuring van deze lening een week. Een ander alternatief is CrossLend. Daar kunt u al vanaf 1500 euro lenen en in 6 maandelijkse termijnen terugbetalen. Maar er zijn ook overige aanbieders voor een gewone particuliere lening.

Met zo'n lening kunt u een lopende of dure schuld afbetalen. Denk hierbij aan rood staan bij de bank of een creditkaartschuld. Ervaring wijst wel uit u snel een week of langer moet wachten voordat u via Lendico het geld ontvangt. U betaalt echter geen extra hoge kosten zoals bij de minilening aanbieders. Naast Lendico zijn er ook andere aanbieders waar u een persoonlijke lening kunt aanvragen.

Een andere mogelijkheid die u heeft is een doorlopend krediet aanvragen. Hierbij kiest u voor een hoger bedrag om te lenen, bijvoorbeeld 2.500 euro, maar u hoeft alleen dat bedrag op te nemen wat u nodig heeft. Er zijn aanbieders die u een doorlopend krediet binnen 3 dagen kunnen aanbieden.