Crowdfunding schulden: Geld Lenen Voor Schulden

Heeft u schulden dan kunt u ook geld lenen. Sterker nog er zijn zelfs speciale leningen voor geld lenen met schulden of geld lenen voor schulden. Zo zijn er speciale gemeentelijke banken die u kunnen helpen aan een lening voor schulden om zodat u overgaat tot schulden aflossen met een lening om uw schulden direct af te lossen. Dit heet ook wel een schuldsaneringslening. Wilt u een lening voor schulden aflossen zonder schuldsanering, dan het kan misschien ook via crowdfunding. Zie hieronder meer informatie over de manieren voor geld lenen om schulden af te lossen.

Crowdfunding voor schulden

Geld lenen met schulden via crowdfunding is niet zo maar gedaan. Het gaat hier ook om de soort schuld. Zo kunt u een schuld hebben omdat u een lening niet terug kunt betalen, of u heeft een schuld vanwege andere betalingen waar u achter loopt. Zo kunt u bijvoorbeeld een huurachterstand hebben.

lening aanvragen bij crosslend

Lening voor schulden

Als u geld wilt lenen omdat u rood staat bij de bank, dan kunt u vaak wel een lening aanvragen om uw schuld weg te krijgen. U mag niet meer dan drie maanden rood staan, anders krijgt u namelijk een negatieve BKR registratie. Ook is de rente van rood staan erg hoog. Kunt u deze schuld niet direct aflossen, dan kunt u dus ook een lening aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld bij de aanbieders Lendico of Crosslend. Dat is schulden aflossen met crowdfunding voor particulieren, ofwel crowdlending.

Dit laatste is ook aan te raden als u een achterstand hebt bij uw creditkaart. Zit u aan uw limiet dan kunt u de kaart niet meer gebruiken. Bovendien is de rente ook nog eens hoog bij een creditkaartlening. U kunt dan beter snel deze schuld aflossen door een andere goedkopere lening aan te vragen. Dit kan goed bij Crosslend. Zij hebben speciale leningen voor dit doel.

Saneringskrediet

Heeft u meer of langdurige schulden, of zelfs reeds een negatieve BKR registratie, dan kunt u beter langsgaan bij de Sociale Kredietbanken. Deze zijn verbonden met de gemeente en vindt u ook in uw gemeente. Deze banken helpen mensen met een laag inkomen of met schulden. Zij helpen u om de schulden af te lossen en geven ook leningen om mensen direct de schulden af te laten lossen.

De Sociale Banken bieden mensen met schulden rust omdat ze alle schuldeisers in een keer afbetalen. Meestal is dat een percentage van de oorspronkelijke schuld. Van 10.000 euro blijft bijvoorbeeld 2.000 euro over. Die betaalt de Sociale Bank. Daarna maakt de bank met de persoon in schulden afspraken om die 2.000 euro terug te betalen aan de Sociale Bank.
Zo’n regeling heet een ‘saneringskrediet’. Ze worden verstrekt via gemeenten die een relatie hebben met een Sociale Bank. Mensen met schulden kunnen aan hun gemeente vragen of een saneringskrediet via een van de Sociale Banken mogelijk is.
Platform Sinds Voor wie Lenen vanaf Lenen tot
Bondora 2022 Particulieren 1.000 euro 5.000 euro
Lender & Spender 2016 Particulieren 5.000 euro 25.000 euro
Geldvoorelkaar.nl 2011 Particulieren, ZZP & MKB 500 euro Geen Limiet
Lendex.nl 2014 Particulieren 2.000 euro 35.000 euro
Samen in Geld 2014 Hypotheken    
Funding Circle 2015 Zakelijke leningen 10.000 euro 250.000 euro

Heb je schulden, in dat geval kan je ook een lening aanvragen om die schuld af te betalen. Met een nieuwe lening betaal je dan minder rente. Je kan dan ook bijvoorbeeld terecht bij de Gemeentelijke Kredietbanken. Of neem eens kijkje op Zelf je schulden regelen.

zelf schuden regelen