Kleine lening aanvragen

Een kleine lening aanvragen voor particulieren. Een kleine lening zoals 100, 250 of 500 euro lenen is snel mogelijk met bijvoorbeeld een minilening. Andere opties zijn bijvoorbeeld een kleine persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Roodstaan direct aanvragen bij je bank kan vaak ook, makkelijk en snel via de app. Als laatste kan je ook nog langs bij vrienden en familie, of een pandjeshuis.

 • Met een minilening bij Ferratum of Saldodipje kan je binnen 1 dag snel en makkelijk 500 euro lenen. De kosten zijn erg hoog: boven op de rente, betaal je ook nog eens tussen de 50 tot 150 euro kosten voor een verplichte garantstelling.
 • Met een doorlopend krediet van 1500 euro bij Santander of 2500 euro via Kredietgroep.nl kan je 250 euro opnemen of zelfs 500 euro en je houdt daarna nog het resterende deel over, zonder dat je daarvoor extra betaalt.
 • Deze vorm van lenen is goedkoper dan een minilening, maar om het geld te krijgen wacht je een paar dagen langer. Bovendien komt deze lening wel met een BKR toetsing.
 • Je kan ook terecht bij www.mycreditscore.nl voor online geld lenen vanaf € 500 euro, maar dan moet je vantevoren eerst 15 euro betalen om een aanvraag te mogen doen, en dan weet je nog niet of je de lening wel gaat krijgen.

Kleine lening aanvragen zonder bkr

De minilening krijg je van aanbieders zoals Ferratum.nl of Saldodipje.nl binnen een dag uitbetaald. De lening komt wel met een waarschuwing, want de kosten zijn best hoog. Behalve de standaard rente kent de minilening ook extra kosten voor een garantsteller. Deze kosten lopen op tot 20-35% van het bedrag dat je leent.

Bij een minikrediet aanbieder zoals Ferratum.nl en Saldodipje.nl moet je in een keer de lening inclusief de rente en borgstelling of garantstelling terugbetalen. Dat is dan na 15, 30 of 45 dagen. Hoe langer je wacht, des te hoger de extra kosten. Je betaalt namelijk deze extra kosten voor een garantstelling, boven op de verplichte rente.

Deze leningen kennen geen BKR toetsing. Ze zijn dan ook populair onder mensen die schulden hebben. Dit omdat ze op andere plekken niet meer terecht kunnen. Zit jij zelf ook in deze situatie, dan valt een minilening allerminst aan te raden. Het duurt lang om weer uit de schulden te komen. Zie hiervoor ook de website www.zelfjeschuldenregelen.nl

 • Andere mogelijkheden voor een kleine lening zonder bkr zijn ook de pandjeshuizen. Die vind je wel in elke grote stad. Zie hier deze kaart voor een pandjeshuis dichtbij.

  Je kan daar iets van waarde achterlaten in ruil voor een lening. Je spullen krijg je weer terug als je de lening op tijd weer terugbetaalt. Ben je te laat met terugbetalen, dan ben je de spullen kwijt.
 • Je kan trouwens ook bij vrienden of bij familie terecht. Bovendien kan je ook proberen om rood staan aan te vragen bij je bankrekening. Rood staan komt wel met een BKR toetsing.

Kleine lening zonder gedoe

Wil je een kleine lening zonder gedoe en de extra kosten van een minilening, dan zijn er ook nog andere opties. Een kleine lening is bijvoorbeeld ook mogelijk en bovendien voordeliger met een doorlopend krediet of een kleine persoonlijke lening. Deze kan je bij je bank afsluiten of bij een andere aanbieder van particuliere leningen.

De persoonlijke lening sluit je af vanaf 1500 euro bij een aanbieder zoals Santander. Je kiest dan voor een tijd van 1 of 2 jaar voor het terugbetalen van de lening. Als je kiest voor 2 jaar, dan betaal je rond de 70 euro terug per maand en bent ruim 150 euro kwijt aan de rentekosten. Dat is dus vele malen goedkoper.

Kleine lening op afbetaling

Als je graag minder geld wilt lenen, kies dan in plaats van een persoonlijke lening een doorlopend krediet van 1500, 2500 of 5000 euro bij Santander. Wil je een klein bedrag lenen met een doorlopend krediet, dan kan je zelf kiezen hoeveel je opneemt tot aan je kredietlimiet. Je kan dus zelfs 50 euro lenen.

Met een doorlopend krediet kan je dus 250 euro lenen of zelfs 500 euro en je houdt vervolgens nog een leentegoed over. Deze vorm van lenen is goedkoper, maar is niet zo'n snelle lening als een minilening. Bovendien is deze lening niet zonder BKR toetsing.

Minilening aanbieders geven trouwens ook de optie voor een pluslening om bijvoorbeeld 1500 euro te lenen. Die kan je wel in termijnen terugbetalen. Maar de lening krijg je alleen als je al eens eerder een lening hebt afgesloten bij één van de twee aanbieders. Deze pluslening is ook nog eens heel erg duur om terug te betalen. De verplichte garantsteller kost dan 20-35% van het geleende bedrag. Leen je hier 1500 euro, dan betaal je snel 450 euro aan kosten.

 • Met een minilening kan je snel en makkelijk bijvoorbeeld 200 euro of 500 euro lenen. Maar je kan dit bedrag niet in termijnen terugbetalen, behalve als je kiest voor de pluslening. Maar die is erg duur.
 • Als je 1000 euro of 1500 euro wilt lenen en in termijnen wilt terugbetalen, dan kan dat bijvoorbeeld via een flexibel doorlopend krediet van 1500, 2500 of 5000 euro bij een gewone aanbieder van particuliere leningen. Met een doorlopend krediet kan je zelf kiezen hoeveel je opneemt, dus ook 250 euro. Terugbetalen is ook flexibel.
 • Bij Krediet Groep Nederland kun je met een doorlopend krediet lenen vanaf 1.000 euro. Krediet Groep Nederland vergelijkt speciaal voor u de banken en je kan in termijnen terugbetalen. Een andere interessante aanbieder voor direct geld lenen vanaf 1500 euro is Santander. Met zo'n lening hoef je minimaal 50 euro op te nemen.

Kijk hieronder ook naar de alternatieven via de bank of zonder bank via particuliere geldverstrekkers. Andere alternatieven bijvoorbeeld voor een snelle lening van 1000 euro zijn er ook: denk bijvoorbeeld aan een creditcard lening met terugbetalingsregeling in termijnen, rood staan op je bankrekening of een doorlopend krediet van 1500, 2500 euro of 5000.

Platform Snelheid Lenen vanaf Lenen tot Extra Kosten
Ferratum.nl Binnen 24 uur 100 euro 1500 euro 20% tot 30%
Saldodipje.nl Binnen 24 uur 100 euro 1500 euro 20% tot 30%
Minileningen 24 uur 100 euro 500 euro 20% tot 30%
Crosslend Week (minimaal) 2.500 euro 25.000 euro 0,5 tot 3,75%
Krediet Groep Nederland 3 werkdagen 1000 euro 35.000 euro geen
Santander 3 werkdagen 1500 euro 50.000 euro geen